Mennyei kölesfelfújt túróval
Finom, egészséges, gluténmentes és könnyen elkészíthető. Mi kell még?
Hozzávalók:
150 g köles
4 dl folyadék (2dl víz, 2 dl tej)
3 M/L-es tojás
450 g túró
60 g fruktóz/ 70 g cukor
1 vaníliás cukor
50 g mazsola
Citromhéj
Tálalás: ízlés szerint gyümölccsel és lekvárral
Elkészítés
A kimért kölest megmossuk, majd a forrásban lévő vízben + tejben puhára főzzük. Főzés után pár percet hűlni hagyjuk. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és hozzáadjuk a cukrot, mazsolát, citromhéjat, majd a főtt kölest. A tojásfehérjét habbá verjük és a túrós masszába forgatjuk. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe tesszük. 170 - 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!